【Dyson Lightcycle™ 智能枱燈】開箱文


Dyson原來唔出名有吸塵機,風筒,原來仲出埋枱燈!

一支燈有齊白光(日間用)漸變到黃光(晚上用), 自動或手動調較都可以,唔返光又冇頻閃,所以就算我要長時間工作或囝囝要做功課溫習,眼睛都唔會太攰,可以好好保護雙眼~

唔駛教,囝囝一試識用!(保護雙眼真係的好重要喔~看書又不反光! 囝囝力讚)

呢個係日頭開燈時嘅情況~

究竟 Dyson Lightcycle 有咩咁犀利?點樣智能

找到官方介紹影片比大家睇:

三大智能:

⭐️其中一樣功能最正嘅係燈會根據所在地的光線條件,持續調節色溫和亮度 !白天夜晚都唔駛手動調燈嘅光暗同冷暖色 ,即日頭會自動調節得較暗較白,夜間會自動調節得較光偏黃等

(點做到冷暖色同時擁有?因為燈內設有3顆暖光及3顆冷光LED燈)

⭐️自動偵測附近空間靜止超過 2 分鐘,自動關閉,不會浪費電源或忘記關燈。

⭐️可連接dyson link手機app,輸入GPS地理位置、時間、日期,然後燈內的晶片就會持續推算出不同的日光色溫及亮度,再自動調節光度色溫到最適合自己眼睛喜好嘅設定!!

簡易光暗調節

同步後,除左可以自訂燈效模式,可以使用預設的「書房」或「放鬆」模式,非常方便。

使用特點

⭐️具備炫光控制及達到低頻閃,所以就算我要長時間工作或囝囝要做功課溫習,眼睛都唔會太攰

呢個係晚上使用的情形~

手機拍攝到Dyson Lightcycle的燈沒有閃,其實大部分燈都會見到高頻閃的效果,但肉眼睇唔到, 頻閃係會令眼睛容易疲倦的呢。

⭐️滑動觸摸式調節冷暖色、亮度及開關,囝囝都覺得好易用

⭐️高度、前後、360度方向隨意調較,路軌滾輪調節時極度順滑

⭐️燈的支架上面仲配有通電連接頭~

⭐️ 壽命維持60年,真係可以用到我變成老婆婆時

其他資料可去官方網頁查看:

https://shop.dyson.hk/zh-HK/lighting/lighting-desk-white-258679-01

#Shop